Norwegian English German
A- A A+

Flunkende ny sommerfestival på Fredvang

Uttalelsen kommer fra Trygve Skogrand, styremedlem i Fredvang og Krystad bygdelag. Og festival blir det kommende helg, med større ambisjoner for årene som kommer.

– I år arrangerer vi dette for første gang, og vi gleder oss til å ønske alle velkommen til fantastiske Fredvang! Vi starter i det små dette første året med "bare" en helg - planen er at det skal bli større og triveligere for hvert år som går!

Det har vært festivaler på Fredvang i tidligere år også. I 1992 oppsto ideen om et Draugenprosjekt, og de første Draugendagene så dagens lys sommeren 1993. Da ble også Draugenbautaen som står på rasteplassen avduket. Draugenmarsjen fra Fredvang skole til Hella ble et populært tiltak fra da av og de nærmeste årene. Men prosjektet var stort, og et lite antall innbyggere måtte stå for det meste. Etter 5-6 arrangementer var det slutt, og Draugenprosjektet ble lagt ned.

Årets arrangement er i gang torsdag kl. 19.00 med åpning av kunstutstilling på Velferden med bilder av Trygve Skogrand. Fredag blir det bygdemarked samme sted med salg av stauder og håndverksprodukter samt kafe. Klokken 13 arrangerer Flakstad eldreråd konsert med Gjertsenfamilien i det nyrestaurerte ungdomshuset, hvor det på lørdagskvelden arrangeres sommerfest i god, gammel tradisjon med musikk av «Planets». Det hele avsluttes så søndag med familievennlig fjelltur ledet av Fredvang idrettslag.

Utskrift E-post