Norwegian English German
A- A A+

Der hvor det er vilje, finnes alltid en vei…

– Enten vi snakker om mørketida eller adventstid, så er det å tenne lys en gjenganger. Og lys gir håp og glede. Og det gledes fordi vi har fått så positive tilbakemeldinger på å ta tak i forsøpling som problematikk, for at så mange irriterer seg når det forsøples og sier at det ikke er greit, for at så mange bidrar i praktisk rydding og for dere som har blitt våre partnere så langt. Responsen gjør oss ydmyke, og vi takker for tillitten. Tilbakemeldingene styrker også vår tro på et Lofoten fritt for lokal forsøpling – en dag om ikke så veldig lenge.... Avfall som kommer langveis fra må vi nok leve med en stund fremover, men det er viktig å få ryddet dette opp, leser vi blant annet i Prosjektledelsens julehilsen.

Lofoten skal være fri for forsøpling
– Vi skal stolt kunne vise frem at Lofoten har både en flott natur og innbyggere/næringsliv som er klar over hvilken perle denne øygruppen er, og at den må bevares ren for fremtiden!

I 2015 har vi ryddet opp over 72 tonn jernskrot og 25 tonn marint avfall, i tillegg kommer vårryddingen med 11,3 tonn!

Til sammen utgjør det 108 tonn avfall! Mye av dette avfallet er gammelt, og det er godt å få ryddet det opp.

Dette er mengder og et volum som vi håper vil avta, av den grunn at det kastes mindre avfall på feil sted, men vi vil nok trenge dugnadshjelp noen år enda! Clean Up Lofoten vil være med å stoppe den delen av kilden som primært er svært kortreist, ettersom den oppstår i regionen. Men vi håper at tallene og kartleggingsarbeidet også kan benyttes utenfor Lofotens grenser, heter det i julehilsenen.

Les mer om Clean Up Lofoten...

Utskrift E-post