Norwegian English German
A- A A+

Sund fiskarlag

Sund fiskarlag ble stiftet i 1936, og vi tror det var et av de første, om ikke det aller første, som ble til i Flakstad. I 1986 feiret laget sitt 50-års jubileum, og her følger et lite referat fra denne feiringen.

"Sund fiskarlag fylte nylig 50 år, og feiret dagen med stor fest i lagshuset i Sund. Den første formannen i laget, Ibenhard Arntzen (bildet), var selvskreven æresgjest, og det vanket både blomster og gave og godord til han. Normann Karlsen var der, også han med 50 års medlemskap i fiskarorganisasjonen, noe han ble tilbørlig æret for.

Rolf Bendiksen hilste fra Fylkesfiskarlaget. 50-åringen ble overrakt gaver i fleng, fine ting som vil pynte opp i huset sammen med maleri og modellbåter som laget kjøpte for et par år siden av penger de arvet etter Jon Tendvall.
Gunleif Angelsen og Marit Lund Horseide hadde bladd i de gamle fiskarlagsprotokollene og fremførte en ordveksling om lagets historie, der vi møtte både husmann og væreier og ble tatt med på pliktarbeid på Kunna i gamle dager.

Arvid Bergh mintes lagsarbeid i 1950-åran da aktiviteten i laget var heller skrall, sa han. Han hilste også fra Petra og Hans – med gave.

La oss ikke glemme fiskarkvinnelaget som opp gjennom åra har gjort en fin innsats for huset i Sund – og som også nå var med og gjorde jubiléet til en fin og vellykket fest."

Sund fiskarlag eksisterer ikke lenger, men Flakstadnytt har ikke så langt funnet ut når laget ble oppløst.

Utskrift E-post