Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Fredvang og Krystad bygdelag er i gang med stor tilrettelegging av turstier

Alle foto: Leif-Normann Solhaug
Tirsdag i forrige uke var et helikopter fra Heliteam i full gang med å løfte materialer og utstyr opp til fire droppunkter på fjellet.

Området som skal kloppes er fra Einangen på stien mot Fredvanghytta, videre opp mot Ryten og fra Forsvannet og ned til Kvalvika. Tilsammen vil det utgjøre ca 500 meter, hvor det våteste partiet er mellom Fredvanghytta og opp til Ryten. Der er det mer eller mindre godt over 100 meter som må kloppes.

Matrialer og utstyr for ca 150 000 kr ble løftet opp på fjellet med helikopter, og det tok tre timer og 23 løft for å få alt utplassert på de fire stedene, forteller Leif Normann Solhaug i Bygdelaget.

Det er han sammen med Geir Halstensen som har planlagt innkjøpene og sørget for at alt var pakket klart for hvert helikopterløft og dermed også ble droppet på riktig sted.

Ved stigningen til Ryten er materialene landet på et svaberg. Når kloppingen er nådd fram dit, vil det bli satt opp en terrasse på ca 60 kvadratmeter med 4 bord der både lokale turgåere og turister kan ta en rast og nyte den fine utsikten.

I fjor valgte Fredvang og Krystad bygdelag ut tre hovedturer som anbefales for besøkende. Disse er Yttersand – Mulstøa, Ryten, og Torsfjord – Kvalvika. I februar i år bevilget Nordland fylkesting 270.500 kroner til Bygdelaget for tilrettelegging rundt turstier for turister og lokalbefolkning, og året før fikk Bygdelaget innvilget 130.000 kroner. Det er disse midlene som gjør at det nå kan igangsettes et storstilt arbeid med klopping av området.

Hvis været tillater vil arbeidet starte 2. pinsedag. Alt verktøy som driller, klubber, spett og lignende er vedpakket helikopterløftene, slik at de som vil hjelpe til kun trenger å ta med pågangsmot og godt humør. Klokkeslett og videre tidspunkter med arbeid vil bli kunngjort på Facebook etter hvert.