Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Fikk ikke plukke søppel langs veiene

Tradisjonen tro skulle skoleelever plukke søppel langs veiene i tettstedene i kommunen mandag. Men Statens vegvesen satte foten ned!

Flakstad kommune la ut følgende melding på hjemmesiden i morges:

«Søppelplukking er avlyst.
Vi har i dag vært i kontakt med Statens vegvesen. Det er ikke anledning til å bruke elever, lærere eller andre til å plukke søppel langs veier. Dette blir ansett som arbeid på vei og det er et krav om opplæring for dette. Denne opplæringen har ikke elever eller andre ansatte og dermed kan ikke planlagt søppelplukkingen gjennomføres.»

I Skjelfjord var det planlagt å plukke søppel langs veien på både øst- og vestsiden av fjorden. Ettersom det har vært få skoleelever de siste årene i bygda, har derfor mange av de øvrige innbyggerne trådt til for å få det rent og pent til 17. mai.

Så kom altså meldingen om at ingen uten opplæring i søppelplukking kunne delta. Men Skjelfjordingene visste råd. Bygdas innbyggere, både store og små, stilte opp i privat regi og plukket søppel på dugnad både langs vei og i fjæra, og kombinerte også strandryddeaksjonen til LAS og kommunens Ruskenaksjon samtidig. Og sannelig var det ikke småtterier som ble plukket opp, bare se på bildene.


Etter vel utført arbeid mandag ettermiddag, smakte det godt med kaffe og brus i gapahuken ved Skjelfjord Panorama.
Alle foto: Ranveig Myklebust