Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Nubben barnehage er blitt Helsefremmende barnehage

Foto: Nubben barnehage
Barnehagen har fokus på sunnere og riktig mat, og jobber med at barna skal være mye ute og i aktivitet hver dag hele året.

Helsefremmende arbeid i barnehagene skal bidra til god helse, trivsel og gode holdninger for barn og ansatte, forteller styrer i barnehagen Karoline Cecilie Magnussen.

For å få godkjenning som Helsefremmende barnehage er det 10 kriterier som må innfris, og det er folkehelsekoordinator Guri Windstad i Flakstad kommune som står bak godkjenningen. I hennes fravær var det helsesøster Gunn Johanessen som høytidelig plasserte skiltet på veggen med tittelen "Helsefremmende barnehage". 

Et av de 10 kriteriene er at ansatte bidrar til at måltidene er helsefremmende og at barna får gode matvaner, et annet er at alle barna er fysisk aktive minst 90 minutter hver dag. Denne dagen ble det servert fisk i folie med grønnsaker til lunsj, og grønnsaker med dip til fruktmåltidet. Og dagen ble videre markert med aktivitetsløype rundt barnehagen og på Ramberg-stranda i et nydelig vårvær.

– Barnehagen skal nå jobbe videre med å bli enda mer helsefremmende og aktiv, og vi håper å få til et samarbeid med folkehelsekoordinator Guri Windstad. Vi er stolt og engasjert i jobben vi gjør for barna i Flakstad kommune, avslutter Karoline Magnussen.