Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Rydd i fjæra - Norges Råfisklag støtter med 1 mill. kroner

Villfisknæringen tar ansvar for havmiljøet, og inviterer nå Deg til bli med på ryddelaget!

Norges Råfisklag har satt av 1 million kroner til støtte av ryddeaksjoner i fjæra langs kysten i vårt distrikt (fra Vevang i sør til russegrensa i nord) i 2018. Vi oppfordrer derfor alle - enkeltpersoner, lag, næringsaktører og organisasjoner - til å bli med på dette gode tiltaket som gir tilbake til både lokalsamfunnene langs kysten generelt, og villfisknæringen spesielt, heter det i en pressemelding fra Råfisklaget.

Det er enkelt å delta; det du må gjøre er å registrere din ryddeaksjon på «Ryddeportal» (se link nedenfor), sende oss en kopi av registreringen samt en kortfattet søknad om støtte. I søknaden skal det stå hva din ryddeaksjon går ut på, og hvilken sum du trenger til gjennomføringen. Oppgi også hvor stor egeninnsatsen blir, så blir vi enige om et støttebeløp innenfor en maksimal ramme på kr 50.000,-.

Vår støtte kan kombineres med støtte fra andre kilder, slik at vi sammen kan oppnå best mulig resultat, dette må da stå i søknaden. Utbetaling skjer etter at ryddeaksjonen er dokumentert gjennom «Refusjonsordningen for herreløst marint avfall» (se link nedenfor), kopi av fakturaer for øvrige utlegg er sendt til oss, samt bilder og tekst som viser før og etter rydding, ryddegjengen i arbeid, og søppelmengden klar for deponi.

Ryddeaksjonen tilsluttes Miljødirektoratets «Hold Norge Rent-aksjon 2018», det er derfor de samme kriteriene og dokumentasjonskrav som gjelder her. Refusjonsordningen for herreløst marint avfall må benyttes før støtte kan utbetales.

Refusjonsordningen på holdnorgerent.no finner du her

Når du søker om støtte til Norges Råfisklag, må du bruke ryddeportal for marint søppel under stiftelsen «Hold Norge rent».

Her finner du ryddeportalen på holdnorgerent.no

Søknad sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.