Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

– Nu kan eg gå pensjonisttilværelsen trygt i møte

Dette var en av kommentarene som kom fra en overmett deltager på ferskfiskaften for pensjonister i Skjelfjord på lørdag.

Og sikker mange flere av de nesten 90 pensjonistene som var benket rundt bordene kunne skrevet under på dette, de fleste ankommet i busser med utgangspunkt fra hele kommunen.

Anna Johansen og Kari Rigan, begge beboere på Solhøgda, syntes det smakte deilig med ferskfisk, lever og rogn.
Foro: Anne T. Johansen

Lukta av nykokt ferskfisk, lever og rogn er sannsynligvis noe som får tennene til å løpe i vann hos de fleste, og for tredje året på rad innbød Flakstad eldreråd til ferskfiskaften på ungdomshuset i Skjelfjord. Og populært er det blitt, det ga antall møljespisende deltakere en pekepinn på. Mange aleneboende lager ikke ferskfiskmiddag bare til seg selv. Dette er en middag det er aller best å nyte sammen med andre. Avslutningen på middagen var heller ikke å forakte, hjemmelaget fruktcocktail med is etterfulgt av kaffe og kaker.

Også "spillemennene" gjorde et godt innhugg i matfatet. Foto: Anne T. Johansen

Pent pyntede bord med lys og levende blomster skapte en lun og god stemning gjennom hele kvelden med dempet musikk fra Kai Johansen og Svein Abrahamsen på trekkspill akkompagnert av Kyrre Kristensen og ?? på gitar. Agnes Gjertsen underholdt med nydelig sang, og Jens Arne Gjertsen hadde som alltid historier på lager. Og mye allsang holdt også gjestene i stemning og godt humør. Og mot slutten på kvelden ble det mulighet for en svingom til musikken fra «husorkesteret».

Komiteen f.v.: Hans, Ragnhild, Angel, Anne Lise, Astrid, Erling og Brit. Foto: Anne T. Johansen.

Men et slikt arrangement kommer ikke til av seg selv. Bord skal pyntes og dekkes og maten skal skaffes og tilberedes. Sannelig ikke en liten jobb for at alt skal klaffe. En stor honnør til kokkene Anne Lise Johansen og Ragnhild Myklebust for velsmakende mat. Og en stor takk til hele komiteen som besto av leder i eldrerådet Hans Trodal, Astrid Øvrevalle, Brit Leonhardsen, Erling Kuntze og Angel Eriksen.