Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Solgte kaker i vinterferien til inntekt for nærmiljøanlegget

Disse tre flotte Flakstad-jentene har ikke bare sett OL og slappet av i vinterferien, de har nemlig stått på for fellesskapet og samlet inn penger til etablering og realisering av Ramberg Sentrum Nærmiljøanlegg.

Josephine, Sarah og Anna har med iherdig innsats onsdag ettermiddag klart å selge kanelsnurrer og vafler med tilhørende dikt for 2.267 kroner! De fikk snakket engelsk med turister som var nysgjerrig på baksten, de har utført praktisk hoderegning, de har markedsført og reklamert for sine varer og de har sist men ikke minst bidratt med en pen sum til fellesskapet! De gleder seg nå til at et nytt anlegg med akebakker, sykkelbaner og sittegrupper med bålplasser står klart i løpet av kort tid.

Etter at Formannskapet i møte 30. januar i år avslo søknad fra Sandneset Vel om fritak for å betale for pålagt miljøundersøkelse med 40.000 kroner, tok innbygger Veronica Olaisen «skjea i egen hånd» og startet en kronerulling for å få betalt miljøundersøkelsen og videre få ferdigstilt anlegget som det har vært arbeidet med i mange år for å få realisert. Betalingsfrist for miljøundersøkelsen har kommunen satt til 1. mars 2018.

Sandneset Velforening tok initiativet til etablering av nærmiljøanlegget allerede i 2006, og fikk i 2016 tilsagn på 240.000 kroner i spillemidler fra NFK til etablering. Anlegget er planlagt etablert på tomt gitt av Kystverket til Flakstad kommune etter mudringen av Ramberg Havn, og vil komme både barn og eldre til gode når det står ferdig om ikke så lenge. Det er et flott tiltak for både friluftslivet og folkehelsen.

Om noen skulle ønsker å delta på kronerullingen, så er alle beløp kjærkomne bidrag. Man kan enten benytte vipps (#508429) Ramberg sentrum nærmiljøanlegg, eller sette sitt bidrag inn på konto 4580.12.61543.