Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Holder liv i laget

U.L Lysbøens bruktbutikk på Ramberg er lagets største inntektskilde ved siden av de årene det også spilles revy.

Det er med disse uavkortede inntektene laget kan forsvare renter og avdrag samt drift av «Lokalet» – ungdomshuset opp i bakken. Likeså driften av Lysbøen kino som for få år siden ble digitalisert for store summer, samt spille teater og revy med innleid instruktør.Siden 2016 har butikken holdt til i et ledig lokale i Flakstad varehus med fast åpningstid hele året, to timer på onsdager og tre timer på lørdager. Lysbøen er så heldig å få låne lokalet vederlagsfritt fra Harald Johansen eiendom AS.

Hovedkomitéen har siste år bestått av Marit Friis Eliassen, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, Lisbeth Lennertsen og Gunn-Bente Andresen. Med seg har de hatt et mangfold av gode hjelpere som har stilt opp når rydding og varer skal ut og inn samt som selgere i butikken. Det strømmer stadig på med brukte ting folk gir til butikken, så utvalget varierer ofte.Siden 2016 har butikken holdt til i et ledig lokale i Flakstad varehus med fast åpningstid hele året, to timer på onsdager og tre timer på lørdager. Lysbøen er så heldig å få låne lokalet vederlagsfritt fra Harald Johansen eiendom AS.

Hovedkomitéen har siste år bestått av Marit Friis Eliassen, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, Lisbeth Lennertsen og Gunn-Bente Andresen. Med seg har de hatt et mangfold av gode hjelpere som har stilt opp når rydding og varer skal ut og inn samt som selgere i butikken. Det strømmer stadig på med brukte ting folk gir til butikken, så utvalget varierer ofte.

Gjennom mange år har Lysbøens høstmarked i «Lokalet» vært et populært arrangement med besøkende fra hele Lofoten. Dette krevde store menneskelige ressurser fordi varene måtte transporteres og bæres både inn og ut av huset som skulle være klart til annet bruk en dag eller to etterpå.

Dermed ble høstmarkedet flyttet til salgslokalet i Varehuset og utvidet med salgsboder i korridorene utenfor. For første gang var kleskolleksjon fra Lysbøens rekvisittlager utstilt og lagt ut for salg. Og som alltid ble markedet også denne gang godt besøkt.

I bruktbutikken på Ramberg kan du finne hundrevis av fine gjenbruksgjenstander. Foto: KIN
Foto øverst: Anne Therese Johansen (t.v.) og Marit Friis Eliassen er to av UL Lysbøens medlemmer som styrer bruktbutikken. Foto: KIN

I år planlegges det også et vårmarked i slutten av mai. Allerede nå er bruktbutikken klar til å ta imot stort og smått til dette markedet.

Hovedkomitéen ønsker å rette en stor takk til alle frivillige som gladelig har stilt opp når det trengtes. Det samme gjelder alle som har støttet med brukte ting til salg i butikken.
– Uten dere hadde Lysbøen ikke klart seg, heter det i «Loppekomitéens» Årsmelding for 2017.