Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Åpner historisk lokalkontor i Flakstad

Avisa Lofoten etablerer lokalkontor i Flakstad kommune - som første mediehus noensinne.

I løpet av desember flytter nemlig Avisa Lofoten-journalist Maja Borgvatn Karlsen inn i ledige lokaler hos Norges Kystfiskarlag i sentrum på Ramberg.
Fra hva Avisa Lofoten kjenner til, er det første gang et mediehus etablerer seg fysisk i kommunen som har 1.299 innbyggere.
- Dette er en stor merkedag for Avisa Lofoten og forhåpentligvis vil det også oppleves slik for innbyggerne i Flakstad kommune. Nærværet av et lokalt mediehus er verdifullt for lokaldemokratiet, sier Avisa Lofoten-redaktør Lars Eidissen.
- Både Lofotposten, Lofot-Tidende og vår egen avis har alltid hatt Flakstad kommune i sitt dekningsområde, men vi tror at vår fysiske tilstedeværelse vil styrke dekningen. Også i nabokommunen Moskenes videre vestover, fortsetter Eidissen.

Ny hjemkommune
For journalist Maja Borgvatn Karlsen blir det dermed dobbel flytting til Flakstad. 29-åringen flytter i disse dager inn med kjæresten i Flakstad-bygda Skjelfjord.
- Da muligheten for å opprette et lokalkontor på Ramberg åpnet seg var valget enkelt. Det å kunne ha et nærkontor i min nye bostedskommune gir meg gode muligheter til å bli kjent med både lokalbefolkningen og plassen jeg har bosatt meg på. Også er det et spennende kapittel i Avisa Lofotens historie, sier en entusiastisk Karlsen.
Karlsen skal betjene kontoret på Flakstad to dager i uka, mens hun resten av ukedagene vil være på avisens hovedkontor på Leknes.
- Hva tror du det vil bety for deg å jobbe med Vest-Lofoten-stoff fra kontor på Ramberg?
- Siden avisas oppstart har jeg tilbrakt en del tid i Moskenes og Flakstad for å skrive saker om stort og smått, men jeg vet at det finnes enda flere spennende historier, ferske nyheter og interessante portretter å skrive. Med et kontor på Ramberg tror jeg at jeg får mer tid, og mer kunnskap om hva som rører seg i kommunene i vest. Og med det, lage flere og bedre artikler om alt som rører seg i Flakstad og Moskenes kommune. Jeg håper også folk tar seg turen innom kontoret om de har gode tips og historier!

- Spesielt hyggelig
Kjell Inge Nilsen har i mange år drevet nettstedet Flakstadnytt på dugnad for lokalsamfunnet. Han kan ikke huske at kommunen tidligere har huset redaksjon til en abonnementsavis.
- Det tror jeg aldri det har vært. Det bodde en journalist her en gang som jobbet for Nordlandsposten, erindrer Nilsen.
Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal ønsker etableringen velkommen.
- Det er veldig hyggelig. Det er hyggelig med alle etableringer i Flakstad, og det er spesielt hyggelig at det er en avis som skal dekke stort og smått i lokalsamfunnet som skal etablere seg i Vest-Lofoten, sier Sørdal.
Han tror mediedekningen av kommunen kan bli bedre som følge av etableringen.
- Det er i hvert fall et håp om at det blir det, så får man se hvorvidt det skjer. Tilstedeværelse er forskjell på at det blir bra eller veldig bra, sier Flakstad-ordføreren.