Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Aktivt dugnadsår på Langaasgården i Sund

Kulturarv Lofoten AS har gjennomført et storstilt dugnadsarbeid på gården gjennom 2017.

Det trengtes mange hender for å komme i mål med det store prosjektet som gikk ut på å reparere taket på gården. Men endelig i begynnelsen av oktober var siste remsen med takpapp på plass. Da var skiferstein flyttet og gammel takflis ryddet vekk. Gamle trobord var byttet ut med nye der dette var nødvendig, og ny papp var lagt på hele taket. Dermed er lekkasjene tettet fra den himmelretningen.

For noen dager siden har Kulturarv Lofoten AS fått av gårde søknader om økonomisk støtte til Kulturminnefondet, Nordland fylkeskommune og Stiftelsen UNI. Så nå er det bare å vente på svar!

Til våren skal det gjennomføres et kurs i vindusrestaurering. Det planlegges også et besøk til bygdetunet på Gimsøy der det lokale historielaget har drevet storstilt rehabilitering av flere bygninger over mange år. Kulturarv Lofoten ønsker å høre mer om erfaringene dugnadsgjengen på Gimsøy har gjort seg.

Ingen høydeskrekk for de som arbeidet på det høye taket på gården. Tor Amundsen (t.v.) og Henrik Klaveness. Foto: Eivind Bjørndal.

Styret har også satt opp en plan for neste års dugnader, forteller styremedlem Eivind Bjørndal. Det starter allerede 13. januar og fortsetter fram til sommeren med rundt tre ukers mellomrom. I perioden 11.-15. juli arrangeres en stor sommerdugnad, så her har sommergjester en utmerket mulighet til å bidra en eller flere av dagene! Lørdag 14. juli blir det sommerfest, der alle er velkommen!

Bjørndal legger til at hver dugnadstime teller, og det er ikke nødvendig å binde seg opp til å være med på alt.
– Vi setter pris på hver og en som slenger seg med en time eller to – eller som viser interesse for prosjektet ved å stikke innom, slå av en prat og drikke en kopp kaffe! De fleste dugnadene går rundt tidsrommet kl. 10.00 til 17.00.