Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Årboka «Vargfot» er her!

Flakstad historielag utgir sin første årbok som har fått tittelen «Vargfot» etter det gamle navnet på Flakstad.

Historielaget har ikke ligget på latsiden i år, dette til tross for at laget bare er inne i sitt andre år. I tillegg til Flakstadkalenderen, som for øvrig har solgt godt, er nå også årboka «Vargfot» i salg.

Boka er på 98 sider og inneholder 20 fortellinger fra de fleste stedene i kommunen, med god balanse mellom tekst og tilhørende fotografier. Her kan du lese om Petra Abelsen som vokste opp i Torsfjorden og opplevde at hjemmet med mor og ti barn ble tatt av snøskred.

Sølvholla i fjellet Storklauva på Vareid holder på å bli glemt, men Knut Knutsen har fått Kristoffer Thomassen for mange år siden til å fortelle om da han og noen kamerater på livsfarlig vis tok seg opp til Sølvholla.

John Roald Pettersen har laget en interessant artikkel om Storbåthellarens hemmelighet, og i et intervju med Ole Nygård får vi bli med på Slaget om trelasten på Nappstraumen da MS «Karlshorst» forliste for 40 år siden.
Fra Fredvang leser vi historiene om Lyderbruket, «Sverdrupgården» og «Det første bråtsverk». Ungdommer fra Ramberg på sykkel til fest på Napp ble stoppet i trafikkontroll i Kvandalen og fikk skriftlig advarsel for ikke å ha lys på sykkelen – artig historie.

Og prestefrue Margit Amlies minner fra prestegårdslivet på Flakstad fra 1901 til 1909 med blant annet juleforberedelsene som tok til allerede første november.

Mange av historiene i «Vargfot» 2017 tar oss med mange år tilbake i tiden og lar oss minnes fra egen oppvekst. Flakstad historielag har gjort en glimrende jobb med sin første årbok, og vi gjetter at den blir å finne under mange juletrær i år. Vel verdt å lese!
Boka kan kjøpes hos KIN-Trykk på Ramberg eller bestilles via lagets hjemmeside www.flakstadhistorielag.no