Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Flakstad – mulighetenes kommune?

Leserinnlegg fra de Hovedtillitsvalgte og Rådmannen i Flakstad.

- Vi kan stå imot vær og vind!
- Vi skal holde sammen i vanskelige og tunge tider!
- Sammen kan vi greie alt!

Dette er utsagn som vi helt frem til denne høsten kunne brukt hvor som helst og når som helst for å beskrive Flakstad kommunes innbyggere, ansatte og politikere. Men de siste ukers hendelser og avisskriverier har vært vonde å oppleve. Vi vil alle ha engasjerte innbyggere og folkevalgte som tar opp viktige saker og fremmer politiske syn og meninger. Det skal vi gjøre mye, ofte og alltid. Personangrep, usaklige påstander og uttalelser i aviser eller andre medium, samt gjøre om avisartikler om våre ansatte er ikke noe en kan eller bør finne aksept for. Vi reagerer på at ansatte i Flakstad kommune blir behandlet på denne måten. En slik behandling er uakseptabel!

Vi er en stolt kommune, med omsorgsfulle og flotte folk som lever og bor her.
Det er helt i orden å være uenig. Sak er sak og person er person. Personangrep er ingen tjent med og fortjener hverken spalteplass eller oppmerksomhet. Ingen fortjener en opplevelse av å bli uthengt for enhvers kritikk og meninger. Det er respektløst – uansett hvem eller hva!

For å skape en kommune med muligheter og framtidsplaner må vi alle være rause. Vi må tåle å være uenige, men med respekt, ryddighet og en god tone.
For å greie dette, må vi ha riktig fokus – da vil vi både se mulighetene – og framtida med ett mer nyansert og klart blikk.
- Sammen kan vi greie alt!

Lill Anita Hellan                                                   Brit E. Rasmussen
Hovedtillitsvalgt Fagforbundet                        Hovedtillitsvalgt Utdanningsforbundet

Yngve Vikten                                                       Erling Sandnes
Hovedtillitsvalgt Fellesorganisasjonen           Rådmann