Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Hanna trenger sponsorer

Hanna Suni (20) fra Ramberg er i gang med å regissere sin første kinofilm, «Lys på meg».

Hanna Suni
Priser/Nominasjoner:
# Tatt 3 priser - Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilm Festival
# Nominert - Kortfilmfestivalen i Grimstad
# Nominert - Tromsø Internasjonale Film Festival
" Tatt 3 priser og vært nominert flere ganger - Nordisk Ungdoms Film Festival
# Nominert - Minimalen
# Nominert - NFFTY i Seattle
# Vunnet - Laterna Magica i Vesterålen (3 år på rad)
# Vunnet 2 priser - The Next Film Festival i Odense
# Nominert - Four River Film Festival i Kroatia
# Fått hederlig omtale - REC Film Festival i Tyskland
# Tatt pris - Plasencia Encorto Film Festival i Spania

Hun har tidligere regissert en rekke prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer, vist på festivaler verden over, og nå er tiden inne for å ta steget videre. Det siste året har hun derfor jobbet med forberedelsene rundt innspillingen av sin aller første kinofilm, «Lys på meg».

 – Filmen skal spilles inn fra 21. november til 19. desember 2017 og har et totalbudsjett på ca. 1,3 millioner kroner. Dette høres kanskje ut som svært mye penger, men selv det beløpet putter oss i kategorien «mikro-budsjett» hvis vi sammenligner oss med andre norske filmproduksjoner. Nå er vi nesten klare for innspilling, men vi trenger litt hjelp for å kunne utnytte manusets fulle potensial og produsere en god norsk spillefilm. Prosjektet åpner for å både gi unge talenter nøkkelroller som de ellers ikke ville fått i en high-end spillefilmproduksjon, forteller Hanna.

– Det er svært viktig for oss at filmen får en sterk tilhørighet til regionen vår, og vi vil gjerne ha med oss små og store bedrifter og privatpersoner herfra som sponsorer. Selv om vi er en veldig lite pengestyrt produksjon, er det viktig for oss at pengene kommer fra og blir her oppe, legger hun til.

Vil du bidra klikker du på denne linken, beløp er helt valgfritt:
https://startskudd.no/prosjekt/lys-på-meg----kommer-2018/5511adf8-b4b1-4fed-b5e5-43f63c808076

«Lys på meg» er et spillefilmprosjekt iverksatt av filmveksthuset Tvibit og deres program Filmfangst. Programmet går ut på å gi unge talenter i Nord-Norge sjansen til å utvikle sin første spillefilm og få en fot innenfor bransjen. Filmen skal skytes på FilmCamp i Øverbygd, hvor blant annet Kautokeino Opprøret, Kings Bay og Oskars America har blitt laget. FilmCamp selv går også inn som investor og har stor tro på prosjektet. Målet er å ha en ferdig langfilm - laget av unge talenter under 30 år – innen høsten 2018.

Manusforfatter Vegard Steiro Amundsen var selv bare 19 år gammel da første versjon av manuset ble skrevet. Det gav ham året etter en plass på Den Norske Filmskolen i Lillehammer i 2005. Siden den gangen har han jobbet som forfatter i Oslo hvor han blant annet har jobbet mye for NRK drama.

I prosjektet har Hanna også med seg to unge produsentspirer, nemlig Tonje Ness Meinhardt som jobber som produsent på filmveksthuset Tvibit, og Stian Skjelstad som skal være produksjonsleder på filmen.

«Filmen handler om 26 år gamle PEDER som jobber som gatelysreparatør i en liten bygd i Nord-Norge. Sammen med faren MARKUS strever han med å holde liv i familiens elektrikerfirma. En dag møter Peder på sin ungdomsforelskelse, GRETE. Det viser seg at hun er alenemor til seks år gamle EIRIK, og kun er tilbake i bygda for å selge barndomshjemmet sitt.

Peder innser at han fortsatt har følelser for Grete, og bestemmer seg for å overbevise henne om å bli, men bygda fremstår akkurat som hun husker den; døende og uten fremtidshåp. På toppen av det hele er det midt på mørkeste vinteren. For å overtale Grete til å bli tar Peder henne og sønnen med til steder de pleide å være da de var yngre, og innser underveis at han ikke kan gi slipp på henne enda en gang.»