Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Marit tok butikktyvene

Mandag stjal to mannlige utlendinger dyre klesplagg fra Ramberg Manufaktur.

Det startet med at disse to ble ansett som turister blant de øvrige kundene i butikken, og etter å ha sett seg om ba de om å få prøve hver sin «Rorbugenser» på prøverommet.

De må ha klart å få med seg to hver inn på rommet, for etter å ha forsikret betjeningen om at plagget ikke passet ble et levert tilbake fra hver av dem. Mennene fikk det travelt og forlot butikken, og det ble straks oppdaget at to av genserne var borte. Til sammen har disse en salgsverdi på rundt 5.000 kroner.

– Her var gode råd dyre, forteller innehaver Marit Friis Eliassen. Vi hadde registrert at de verken hadde bil eller sykkel, men gikk til fots, og de hadde heller ingen bagasje som vanlige turister, kun en bag hver.

– Jeg satte meg i bilen og kjørte til Flakstad varehus, der fikk jeg se begge snoke rundt i hyllene på Ramberg Elektro. Jeg fikk konfrontert en av dem med det som var stjålet i butikken min, og etter en del alvorlig tilsnakk måtte vedkommende av med jakke og annet plagg hvor så det stjålne plagget kom til syne på han. Dette måtte han så gi fra seg til meg. Den andre var i mellomtiden stukket av fra stedet.

Etter at hun hadde hentet assistanse fra ektefellen, kjørte de E10 vestover fra Ramberg, og etter et par-trehundre meter ble begge observert gående langs veien. Ved den gamle skolen på Lungård fikk de stoppet tyvene, og der måtte også den andre levere fra seg genseren som han hadde i bagen.

Marit Friis Eliassen poengterer at dette ikke var vanlige turister, men sannsynligvis østeuropeere ute etter å stjele. Ettersom de ikke hadde annet framkomstmiddel enn beina, kan det være nærliggende å tro at kanskje en tredje person skulle plukke dem opp.

Friis Eliassen har ikke anmeldt forholdet siden hun fikk plaggene tilbake, men hun vil advare andre utsalgssteder om å være spesielt på vakt. Personene var i 20-årene, og snakket gebrokkent dårlig engelsk.