Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Kulturdagen ble tatt av vind og regn

Tekst og foto: Kjell Inge Nilsen
Årets Kulturdag var et samarbeid mellom Flakstad Husflidslag og Flakstad Historielag og ble avviklet på Torvmuseet på Fredvang søndag.

Et trøstesløst vær med kuling og regn fra nord la nok en stor demper på publikumsoppmøtet til stor frustrasjon for Historielaget spesielt som hadde sin utstilling i telt. Men programmet som startet klokken 11 gikk likevel sin gang hele dagen selv om besøkstallet neppe nådde 100.

Flakstad Husflidslag markerte sitt 30-årsjubileum med litt utstilling av håndverksprodukter og demonstrasjon av diverse teknikker. F.v.: Anita Tilrum, Karin Nergaard og Kirsten Lamøy.

De hadde også sørget for underholdning i form av trekkspillmusikk av f.v. Svein Abrahamsen og Kai Johansen samt Kyrre Kristensen på gitar.

I et 6 meter langt partytelt hadde Flakstad Historielag samlet og stilt ut en mengde gamle gjenstander som var flittig i bruk under tidligere tiders lofotfiske. Her forteller Historielagets leder Almar Arntzen (med caps i midten) publikum om de gamle gjenstandene.

I innerste hjørne sto også en dataskjerm og viste kontinuerlig gamle bilder fra de samme fiskeriene. Her var det nok mange som dro kjensel både på steder og personer samt skøytene.

Og omvisning på Torvmuseet ble det også. Leif-Normann Solhaug (foran i genser) startet med en introduksjon av museet og området, og deretter ble det omvisning både i husene og fjøsen.

Fredvang bygdelag sto for salg av kaffe og kaker, og sannelig ble det også lapskaus å få kjøpt utpå dagen.

Synd at været ødela et arrangement som ellers kunne ha blitt starten på en tradisjon. Tiden får vise om dette kan utvikles videre til neste år.