Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Byttet til større båt

Forrige mandag kom Bror Larsen hjem til Sund med nyervervet fiskebåt.

Båten er en aluminiumsbåt på nesten 13 meter lengde og 4 meter bredde, og erstatter MK Sundmann på 10 meter som ble solgt tidligere i sommer. Navnet har han beholdt og pryder allerede fronten på styrehuset til den nye.

Nyervervelsen er ikke et nybygg, men bygd i 1986 og omtrent på samme alder som den som ble solgt. Motoren er en Deutz på 260 HK. Den har vært rigget for garndrift, men ettersom Larsen drifter med line er dette utstyret demontert fra den gamle og blir nå monter ved Terje Mørkved Mek. Verksted As i Sund.

Båten er kjøpt fra Troms, og Larsen sier han er fornøyd med nyervervelsen etter å ha testet den langs leia hjem til Sund. Av elektronisk utstyr har båten det vanlige som kreves til denne båtstørrelsen og fiskefarvann.

Største merkbare forandring blir større dekksplass og dermed bedre arbeidsforhold. Ellers har båten bad med dusj og toalett og lugar med køyer for tre, stor nok til mannskapet som normalt bare vil være to.

Larsen regner med at alt utstyret for linedrift skal være montert og prøvekjørt i løpet av de nærmeste dagene. Deretter blir det kanskje et par sjøvær etter blåkveita.
Alle foto: KIN