Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Brukte ferien til å pusse opp skilt

Ragnhild Furseth (27) har brukt sommerferien til å fornye velkomst-skiltene ved E10 på Ramberg.

– Jeg syntes skiltene var blitt svært værslitte og fikk derfor lyst til å gi dem et ansiktsløft, sier Ragnhild med et stort smil om munnen. Tar vi ikke feil så er det rundt 30 år siden disse skiltene kom opp.

Hun er bosatt på Vestlandet, men tilbringer sommerferien hos sin bestefar på Ramberg. Med god hjelp av onkel Frank Erling ble skiltene på både nord- og sørsiden av Ramberg demontert og tatt med til bestefarhuset, og så startet jakten på maling og koster. En liten tiggerunde til Bygger’n på Ramberg ga resultat, og all maling ble sponset av dem.

Så startet det møysommelige arbeidet med å male opp igjen alle bokstavene på fri hand – på to skilt på begge sider, to strøk!

– Det har nok gått med minst 20 arbeidstimer, sier hun, og ser bort på malerkosten.

Men da skal vi skynde oss å legge til at også skiltstativene har fått den samme behandling – to strøk grønnmaling. Og selvsagt er skiltene kommet på plass igjen, alt i alt en kjempejobb som er utført. Hun fortjener en stor takk fra hele bygda.

Og den spreke dama har ikke sittet på en stol resten av ferien heller. Mange fjelltopper i Flakstad, enten alene eller med venner, har hatt besøk. Vi blir imponert når hun forteller at hun har vært på øverste topp på Måltinden i Torsfjord alene, en topp som i hvert fall ikke tråkkes ned av turister.