Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Greenpeace skal gi NU-ungdommene sivil ulydighetstrening

– Dessverre er det fremdeles en stor fare for at de store partienes iver etter å åpne opp for oljeboring i de sårbare områdene kan vinne fram, skriver Truls Gulowsen, leder i Greenpeace Norge i et leserinnlegg.

– I forbindelse med at Greenpeace-skipet "Arctic Sunrise" denne sommeren er i Norge for å protestere mot oljeutvinning i Arktis har vi derfor lagt turen til Lofoten denne uka for å vise vår støtte og bidra i kampen. Vi vil gi noen av ungdommene sivil ulydighetstrening slik at de i ytterste konsekvens kan aksjonere for folket, fisken og framtida her i Lofoten, Vesterålen og Senja om politikerne skulle svikte å åpne opp for oljeboring.

– Vi har hørt snakk om uro for at skipet "Arctic Sunrise" ligger utenfor Ramberg. Jeg kan personlig love at Greenpeace ikke kommer til å involvere seg i noen form for aksjoner mot hvalfangst. Vår viktigste kamp er kampen mot klimaendringer, som i Norge første og fremst handler om å stoppe oljeindustrien, både i Lofoten, Vesterålen og Senja og i Barentshavet, konstaterer Gulowsen.