Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Ei uke med sommerleir i Lofoten for Natur og Ungdom

– I 2017 skal vi vinne kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle! Derfor arrangerer vi sommerleir på Ramberg i Lofoten.

– Dette blir årets høydepunkt, og sammen skal vi skape politisk historie på leiren! Sitatet er sakset fra NUs nettside.

Lørdag ankom leder Ingrid Skjoldvær i Natur og Ungdom med Greenpeace-fartøyet «Arctic Sunrise» som ankret opp i leia utenfor Ramberg, og søndag ankom staben for arrangørene og startet rigging av teltleiren for alle de rundt 400 deltakerne. Natur og Ungdom arrangerer fellesreise fra hele landet med kollektivtransport for å vise at det er mulig å reise i Norge uten å ta fly.

Leiren er anlagt i området ved Ramberg skole, der Natur og Ungdom har fått kommunens tillatelse til å bruke toalett- og dusjer. Dessuten skal matlaging foregå på skolekjøkkenet der Bunnpris står for vareleveringen. Det er satt opp et stort telt til bespisning og øvrige arrangementer, mens teltleiren plasseres på vestsiden av skolen. Et svært banner fra tak til mark dekker skoleveggen mot E10.

– Alle sammen reiser vi dit for å nyte sommeren, bli kjent med andre miljøvernere, men først og fremst for å vise at Lofoten, Vesterålen og Senja skal holdes oljefrie for all fremtid. Vi vil ikke at noen skal ødelegge matfatet og stase på en fremtid med CO2 utslipp og oljesøl. Vi vil ha en grønn fremtid med fiskeri, fornybar energi og grønne arbeidsplasser.

Mandag 31. juli starter med middag klokken 16 og velkommen til leir, og klokken 22 blir det konsert med bergensrapperen Lars Vaular. Tirsdag er viet høydepunkt i kampen mot oljeboring i nord, torsdag blir det argumentasjonstrening, og fredag er viet klima og miljø i årets stortingsvalgkamp.

På leiren vil det hver dag bli mulighet til å være med på masse kule aktiviteter, som konserter, konkurranser, aksjoner, debatter, turnering, dykking, padling, surfing, fjellturer og mye, mye mer. Lørdag drar deltakerne til Svolvær hvor det blir konsert, debatt og sjømat. Her deltar politikere fra flere partier. Leiren avsluttes så på søndag morgen.

Alle foto: Kjell Inge Nilsen