Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Flere kirkekonserter neste uke

Onsdag 26. juli er det lunsjkonsert i Flakstad kirke med kantor Helge Vikjord, orgel og piano. Han har med seg Kristian Johan Gjertsen (bildet) som sanger.

Kristian Johan Gjertsen er 22 år og fra Fredvang. I tidlig alder begynte han å interessere seg for sang og teater, og som 6-åring starter han i Flakstad kulturskole; deretter musikk, dans og drama ved Bodø videregående skole. Han kom inn på landets eneste bachelorutdanning i musikkteater, Musikkteaterhøyskolen i Oslo, og fikk i 2017 en bachelor i musikkteater. Til høsten flytter Kristian Johan til London. Der skal han ta en mastergrad i musikkteater ved Mountview Academy of Theatre Arts. Under lunsjkonserten byr Kristian på melodiøse nord-norske viser, pop-ballader og musikal-låter, akkompagnert av Helge Vikjord.

Helge Vikjord er fra Valberg. Etter studieårene i Oslo virket han som om kantor i 17 år i Buksnes og Borge, deretter over tjue år i Solør. Han har en allsidig praksis med kor, som organist og med konserter. Han arbeider nå som freelanse musiker i Lofoten og vil i sommer og høst bli å høre i Flakstad og Moskenes.

Lørdag 29. juli er det olsok – dagen til minne om Olav den helliges fall på Stiklestad i 1030. I den forbindelse har ildsjeler i Flakstad trommet sammen et prosjektkor med basis i Ramberg blandakor og Vest-Lofoten damekor og med tidligere kormedlemmer og ferierende ungdommer, denne gangen som damekor. Det vil bidra med et knippe vakre korsanger. Helge Vikjord er inspirator og dirigent, og han vil også bl.a. spille Bachs Toccata i d-moll på kirkens gode orgel. Kor og organist vil gjenta konserten i Borge kirke.