Norwegian English German
A- A A+

Send stoff eller tips oss! Kontakt: redaksjon@flakstadnytt.no Tlf. 995 16 132

Full fyr i søppelkassene på Draugenplassen

Foto: Inger Lie
Mandag brant alle fire søppelkassene på Draugenplassen som er en rasteplass like utenfor Fredvang.

Det var noen utenlandske ungdommer som hadde rastet og benyttet seg av engangsgrill, og etter grillingen hadde de kastet de brukte grillene uten å sjekke om de var slokket. De var de ikke, og søppelet tok fyr.

I første omgang forlot de stedet, men etter kort tid må de ha fått dårlig samvittighet for Inger Lie i Fredvang og Krystad bygdelag ble oppring og tok dermed beina fatt til brannstedet. Ettersom det ikke var fare for spredning eller skade på noe annet, ble ikke brannvesenet varslet. Flere av de som hadde rastet på plassen hjalp også til med å hente vann like i nærheten, og etter kort tid var brannen slukket.


Dette var alt som var igjen av de fire søppelkassene. Foto: Leif-Normann Solhaug.

Leif-Normann Solhaug i bygdelaget sier de har fått navn og hjemmeadresse for ungdommene, da de ikke hadde mulighet for å gjøre opp for skaden på stedet. Det viste seg også at disse var fra forskjellige land i Europa, og det kan kanskje bli vanskelig for bygdelaget å få erstatning.


Solhaug var i dag onsdag på Leitebakken på Vestvågøy og hentet fire nye kasser som nå er på plass. Utgiftene til dette samt transport utgjør rundt 4.000 kroner. Foto: Leif-Normann Solhaug.